Συμβουλευτική διατροφή

my plateΗ συµβουλευτική διατροφή έχει ως σκοπό να βοηθήσει ένα άτομο να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες. Ο στόχος της είναι να μειώσει ή να εξαφανίσει τις συνήθειες που μπορούν να τον βλάψει και να ενισχύσει εκείνες που θα βελτιώσουν την υγεία του.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τον ρόλο της διατροφής και στη διαχείριση και θεραπεία διάφορων χρόνιων νοσημάτων. Οι διατροφικές αλλαγές αποτελούν βασικό συστατικό της αντιμετώπισης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, του σακχαρώδους διαβήτη, της παχυσαρκίας και της υπέρτασης.

Ο διατροφολόγος είναι ο επιστήμονας υγείας που είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος να παρέχει διατροφικές συμβουλές στο πλαίσιο της πρόληψης και της θεραπείας. Είναι ο μόνος που έχει τα προσόντα να μεταφράσει την επιστημονική διατροφική γνώση σε πρακτικές διατροφικές συμβουλές και να τις εφαρμόσει μέσω διατροφικών παρεμβάσεων, προάγοντας την υιοθέτηση ισορροπημένων διατροφικών προτύπων.

Food pyramid for a balanced diet

Και επειδή ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, έχει διαφορετικές ανάγκες, έτσι η διατροφή του θα πρέπει να είναι και προσαρμοσμένη στα δικά του μέτρα. Η επιστήμη της διατροφής δεν επικεντρώνεται μόνο στην απώλεια ή πρόσληψη ή διατήρηση του σωματικού βάρους ή την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων. Στόχος μας είναι να σας δείξουμε έναν νέο, πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τον οποίο θα σας βοηθήσει να έχετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για εσάς άλλα και τους γύρους σας. Υιοθετώντας καλές συνήθειες βελτιώνετε την υγείας σας.

Η αλλαγή ξεκινάει από σένα